29 Nisan-17 Mayıs Arasında Tam Kapanma! İşte Tam Kapanma ile ilgili Tüm Detaylar

Cumhurbaşkanı Erdoğan Açıkladı. Koronavirüs ile mücadele kapsamında 3 Haftalık “tam kapanma” kararı çıktı. Bu süre zarfında nereler kapalı olacak?. Erdoğan, “29 Nisan 2021 Perşembe akşamı saat 19.00’dan başlayıp, 17 Mayıs 2021 Pazartesi sabah 05.00’e kadar sürecek şekilde tam kapanmaya geçiyoruz” dedi. Tüm detaylar haberimizde…

son dakika

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki toplantı, yaklaşık 3 saat sürdü. Toplantıdan “3 Haftalık Tam Kapanma” çıktı. İçişleri Bakanlığının yayınlayacağı genelgede tüm ayrıntılar yer alacak. Ramazan Bayramını da kapsayan Tam Kapanma ile ilgili detaylar ise açıklandı.

Sokağa Çıkma Yasağı
Sokağa Çıkma Yasağı

Cumhurbaşkanı Erdoğan tam kapanma ile ilgili detayları ise şöyle aktardı;

“29 Nisan 2021 Perşembe akşamı saat 19.00’dan başlayıp, 17 Mayıs 2021 Pazartesi sabah 05.00’e kadar sürecek şekilde tam kapanmaya geçiyoruz. İçişleri Bakanlığı genelgesinde belirtilen istisna tutulan kuruluşlar hariç, tüm iş yerleri faaliyetlerine ara verecektir.

  • Şehirler arası seyahatlerin tamamı izne tabi olacak ve şehirler arası toplu taşıma araçları yüzde 50 kapasiteyle çalışabilecek.
  • Konaklama tesislerindeki rezervasyonlar, sokağa çıkma ve şehirlerarası seyahat kısıtlamaları için istisna teşkil etmeyecektir.
  • Anaokulu, kreş, 8’inci ve 12’nci sınıflar dahil, tüm kurumlarda yüz yüze eğitime ara verilecek, tüm sınavlar ertelenecektir.
  • Sürecin hedeflediğimiz sonuçları verebilmesi için kurallar en sıkı şekilde uygulanacak, tedbirlerin istismarına izin verilmeyecektir.
  • Zincir marketler pazar günleri kapalı olacak, diğer günlerde belirlenen saatlerde hizmet vermeyi sürdürecektir”

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et