20 Milyon İnsanın Sosyal Medya Hesap Şifreleri Çalınmış!

20 Milyon İnsanın Sigorta Poliçe Bilgileri ve Sosyal Medya Hesap Şifreleri Çalındı

İstanbul merkezli 4 ilde, kendilerini avukat olarak tanıtarak “İcra takibi başlatacağız” yalanıyla 700 bin lira vurgun yapan çeteye operasyon yapılmıştı. Şebekeye ait bir hard diskte 20 milyon kişiye ait sigorta poliçe bilgisi ve sosyal medya hesaplarına ait şifreler ele geçirildi.

20 Milyon Kişinin Sosyal Medya Şifreleri Çalınmış
20 Milyon Kişinin Sosyal Medya Şifreleri Çalınmış

İstanbul Emniyetine bağlı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce gerçekleştirilen operasyon, mağdur olan bazı vatandaşların şikâyeti üzerine ortaya çıktı. Polisin yaptığı çalışma şüphelilerin nasıl çalıştığını ortaya çıkardı. İddiaya göre, şebeke üyeleri hayat sigortası poliçesi ve kredi sigortası olan kişileri telefonla aradı. Dolandırıcılar, görüştükleri kişilere kendilerini “avukat” olarak tanıttı. İnanmayanlara ise sahte avukat kimliği fotoğrafı ve baro kayıtlarını gönderdiler. Polisin çalışmasında kişisel verilerle ilgili bir hard diskte ele geçirildiği öğrenildi. O hard diskte 20 milyon kişiye ait bilgi olduğu ortaya çıktı. Kişisel veriler arasında, banka kayıt bilgisi, sigorta poliçe bilgisi ve sosyal medya hesaplarına ait bilgi ve şifreler dahi olduğu öğrenildi. Şebekenin kişisel bilgileri satın aldığı K.M.B.’nin de tutuklandığı öğrenildi.

12 Kişiden 9’u Tutuklandı

Polisin yaptığı çalışmalarda dolandırıcılar tek tek belirlendi. Dolandırıcıların tespit edilebilen vurgununun 700 bin lira olduğu belirlendi. Yapılan çalışmaların ardından olayla ilgili 4 ilde şebeke elebaşı M.A.’nın da aralarında bulunduğu 12 şüpheli gözaltına alındı. Yakalanan şüpheliler arasında şebekenin kişisel verileri satın aldığı bir kişi olduğu da öğrenildi. Emniyete sevk edilen şüphelilerden 9’u tutuklandı.

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et