19 Mayıs’a Özel İftar Menünüz

“İftara ne pişirsem” diyenlere iftar menüsü (19 Mayıs 2020)

https://i.pstimaj.com/img/78/740x0/5ea294e4ae298bf30c5f04c7.jpg

Bugün iftarda ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler iftar menüsünde… Eğer “İftarda ne yesek, iftara ne pişirsem?” diyorsanız bu menü tam size göre! İşte damak zevkinize uyacak kabak çorbası tarifi, mücver tarifi, körili tavuklu pilav tarifi ve kazandibi tarifleri

Kabak çorbası tarifi

Kabak çorbası tarifi

Kabak çorbası malzemeleri

  1. 3 adet orta boy kabak
  2. 1 adet orta boy patates
  3. 1 adet orta boy soğan
  4. 1 adet orta boy havuç
  5. 1 litre sıcak su (et suyu da kullanılabilir)
  6. Zeytinyağı
  7. Tuz, istenilen baharatlar

Kabak çorbası yapılışı

Tüm sebzelerin kabuklarını soyun ve küp küp doğrayın. Zeytinyağını tencereye alın, sebzeleri ekleyerek 4-5 dakika orta ateşte kavurun. Üzerine suyu ekleyerek sebzeler tamamen yumuşayana kadar orta ateşte pişirmeye devam edin. (Eksilirse üzerine su ekleyebilirsiniz.) Yumuşayan sebzeleri tenceredeyken pürüzsüz bir kıvam yakalayıncaya kadar blenderdan geçirin. Tuz ve baharatlarla tatlandırarak sıcak servis yapın.

Mücver tarifi

Mücver tarifi

Mücver malzemeleri

  1. 3 adet yumurta
  2.  3 adet kabak
  3.  Yarım su bardağı un
  4.  2-3 dal yeşil soğan
  5.  Yarım demek maydanoz
  6.  Bir tutam dereotu
  7.  Tuz
  8.  Karabiber
  9.  Pul biber

Mücver yapılışı

Kabaklar soyulur ve rendenin iri kısmıyla rendeleyin. Yeşil soğan, maydanoz ve dereotunu minik minik doğrayın. Karıştırma kabına yumurtayı ve unu aktarın. Pürüzsüz bir kıvam alana kadar iyice çırpın. Baharatları, suyu iyice sıkılmış kabakları, dereotunu, maydanozu ve yeşil soğanı ekleyip karıştırın. Teflon tavaya az miktar sıvı yağ ekleyip avuç içi kadar porsiyonları tavaya koyup mücverleri kızartın. Her iki tarafı da kızarttıktan sonra havlu kağıt serilmiş servis tabağına alın. Bütün hamur bitene kadar bu işlemi yapın. Sıcak servis edin.

Körili tavuklu pilav tarifi

Körili tavuklu pilav tarifi

Körili tavuklu pilav malzemeleri

  1. 2 küp tavuk suyu bulyon
  2. 2 su bardağı baldo pirinç
  3. 3 su bardağı sıcak su
  4. 3 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  5. 200 g tavuk göğsü
  6. 1 tatlı kaşığı köri
  7. 1 tatlı kaşığı zerdeçal
  8. 2 adet havuç

Körili tavuklu pilav yapılışı

Geniş tabanlı bir pilav tenceresine ayçiçek yağını ekleyin.Soğuk suyla nişastası gidene kadar yıkadığınız pirinçleri tencereye alın. Şeritler halinde doğranmış tavuğu ekleyin. 1-2 dakika orta ateşte kavurun. Kabukları soyulmuş ufak ufak doğranmış havuçları da ekleyip 2 dakika kadar kavurun. Köriyi ekleyin. 2 küp Tavuk Suyu Bulyon’u 3 su bardağı sıcak suda eritip zerdeçalla beraber tencereye ilave edin. Kısık ateşte 20 dakika pişirin ve 10 dakika dinlenmeye bırakın.

Kazandibi tarifi

Kazandibi tarifi

Kazandibi malzemeleri

  1. 6 su bardağı süt
  2. 3 tepeleme yemek kaşığı pirinç unu
  3. 3 tepeleme yemek kaşığı mısır nişastası
  4. 1 su bardağı toz şeker
  5. 1 yemek kaşığı tereyağı
  6. 3 tatlı kaşığı pudra şekeri
  7. 1 çay kaşığı tarçın

Kazandibi yapılışı

Süt, toz şeker, pirinç unu ve mısır nişastasını derin bir tencereye alın. Karışımı bir çırpma teli yardımıyla pürüzsüz bir hal alana kadar karıştırın ve kıvam alana kadar pişirin. Son olarak tere yağını ekleyip tatlının sıcaklığıyla erimesini sağlayarak karıştırın. Yağlanmış bir fırın tepsisinin tüm yüzeyini pudra şekeri ve tarçın karışımıyla kaplayın. Üzerine iki kepçe muhallebiyi eşit miktarda yayın. Tepsiyi ocak üzerinde çevire çevire karışımı yakın. Yakma işlemi bittiğinde kalan muhallebiyi de tepsiye dökün. Üzerini bir spatula yardımıyla düzeltin. Buzdolabına kaldırıp kıvam alması için soğuttuğunuz tatlıyı, ince uzun dilimlere ayırın ve spatula yardımıyla kıvırarak rulo şeklinde sarın.

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et