17 Ağustos 1999, 45 Saniyenin Yıktığı Yaşamlar…

17 ağustos 1999 depreminin üzerinde 22 yıl geçti. Fakat yaralar hala unutulmuş değil. Deprem ülkemizin bir gerçeği. Bu doğal felaket yüzünden binlerce insan evinden ve canından oldu. Peki önlemler alınıyor mu? İstanbul, Kocaeli, Düzce ve Gölcük; Marmara Bölgesi’nde risk altındaki şehirlerden sadece bir kaçı. Nüfus yoğunluğunun fazla olduğu bu illerde deprem riskine karşı sağlam yapılar inşa edildi mi?.

17 Ağustos 1999 depremi
17 Ağustos 1999 depremi

Bu sorunun cevabını duymak istemeyeceğinize eminim. Deprem, sel ve fırtına gibi felaketlerle yüzleşmekten kaçınan ülkemiz bunun bedelini çok ağır ödüyor. O yüzden bu tarihi ve arkasında bıraktıklarını unutmamamız gerekiyor. Her ne kadar depreme dayanıklı binalar inşa edilmeye başlansa da bunlar sadece buz dağının görünen kısmı. Denetimsiz olarak inşa edilen yapılarda ise yüz binlerce kişi oturuyor. 17 Ağustos depreminden gerekli dersi çıkarmamız için hatırlamamız gereken bu günde resmi rakamlara göre 17 bin insan hayatını kaybetti. 600 bin insan ise evsiz kaldı. Bu acı günü unutmayalım unutturmayalım. O acı günden sağ çıkanlar ise ömürleri boyu hatırlayacakları bu travma ile yaşayacak. Can Dündar’ın ise 17 ağustos depremini anlattığı belgeseli belki de bu depremi daha iyi anlamamızı sağlayacak.

17 Ağustos depremi
17 Ağustos 1999 Depremi

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et