15 Denizciyi Kaçıran Nijeryalı Korsanlar Gemi Şirketiyle Temasa Geçti

Gine Körfezi’nde 15 Türkiyeli denizciyi kaçıran korsanlar ilk teması kurdu

Gine Körfezi’nde Mozart’ isimli gemiye baskın yaparak 15 Türkiyeli denizciyi kaçıran korsanlar, gemiyi işleten şirketle ilk teması kurdu ve kaçırılanların hepsinin iyi olduğuna dair kanıt sundu.

Nijerya açıklarındaki Gine Körfezi’nde Liberya bayraklı ‘Mozart’ isimli gemiden Türkiyeli 15 mürettebatı kaçıran deniz korsanlarıyla ilk temasın kurulduğu bildirildi.

Milliyet’in haberine göre, İngiltere merkezli uluslararası Borealis Denizcilik’in işletmesindeki Mozart’ın mürettebatı için şirketin Almanya-Hamburg ofisini aradıkları öğrenilen deniz korsanlarının, tüm mürettebatın isimlerini söylediği ve hepsinin iyi olduğuna dair kanıt sundukları öğrenildi.

Habere göre, olayın üzerinden 5 gün geçtikten sonra kurulan irtibat deniz haydutlarının genel davranış biçimi olarak yorumlandı.

Liberya bayraklı “Mozart” isimli gemi, 23 Ocak’ta Nijerya’nın Lagos kentinin yaklaşık 180 mil açığında korsanların saldırısına uğramıştı.

Lagos’tan Güney Afrika’nın Cape Town kentine ilerleyen gemideki 19 kişilik mürettebattan Türkiyeli olan 15 kişi kaçırılmış, Azerbaycan uyruklu 1 kişi öldürülmüştü.

Gemi, 3 personelle Gabon’un Port-Gentil Limanı’na çekilmişti.

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et