10 Nisan Koronavirüs Tablosu Açıklandı!

Evde Kalmaya Devam Edin!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 10 Nisan 2020 Koronavirüs tablosunu açıkladı. Fahrettin Koca, 98 yurttaşın daha koronavirüs salgını nedeniyle yaşamını yitirdiğini ve testi pozitif çıkan 4 bin 747 yeni vakanın olduğunu bildirdi. Öte yandan Toplamda iyileşen hasta sayısı ise 2 bin 324 olarak açıklandı. 

10 Nisan 2020 Koronavirüs Tablosu
10 Nisan 2020 Koronavirüs Tablosu

Bakan Koca, ”2 bin 423 hastamız iyileşip taburcu edildi. Sağlık ordusunun kararlılığına güvenin. Virüsü taşıdığı kesin olarak bilinenler tedavi altında. Dışarıda kimin taşıyıp taşımadığını bilmemiz mümkün değil. Virüs aradığı fırsatı hareketli ortamlarda bulunuyor. Kendinizden çok uzak sandığınız halde taşıyıcılardan biri siz olabilirsiniz. Sizde belirti olmaması sizi yanıltmasın, virüsü yenemeyecek kişilere virüsü bulaştırma ihtimaliniz olduğunu unutmayın. Mücadele siz hangi tarafta yer alırsanız şans o tarafta olacak” dedi.

Herkesten Herkese Bulaşabilir!

Koca, ”Virüse karşı bir şey olmaz düşüncesi yanlıştır. Toplum içinde tanısı konmamış hastaların olabileceği, hastalıklarının bir süre sonra farkına varacaklarını unutmayın. O temizlik konusunda çok hassastır, virüs ona bulaşmaz demeyin. Tedbirsiz anların tehlikeli anlar olduğunu unutmayın. Virüs her insana buluşabilir. Bize ayrıcalık tanıyacak şey tedbirdir” ifadelerini kullandı.

Doluluk Oranı Yüzde 60’a Dayandı!

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Koca, ”İstanbul için yoğun bakım doluluk oranımız yüzde 59,5, normal yataklarımız yüzde 50.2. Bu anlamda sorun yok. Türkiye’deki yatak doluluk oranımız yüzde 30.3. Seyrantepe’nin hızla devreye girmesini istiyoruz. Yıl sonu olarak hedeflenmişti. Daha erken olması yönünde gayretimiz var. Bu hafta Başıbüyük, Pendik Eğitim Araştırma Hastanemizi açmış olduk. Önümüzdeki günlerde İkitelli Şehir Hastanemizin bir bölümünü açmış oluyoruz. Yakın zamanda Göztepe’deki şehir hastanemizi açmak için yoğun çaba içindeyiz” dedi.

Sosyal Medya Hesabından Fahrettin Koca Böyle Duyurdu!

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et